Mijn deelname aan de FSFE 2019 GA-ontmoeting in Essen

Uitzicht op de Ruhr bij de ontmoetingsplaats.

Dankbaar om mij onder de gasten te bevinden die de FSFE GA (“Algemene Vergadering”) had uitgenodigd om deel te nemen aan hun ontmoeting, ging ik op 11 oktober 2019 naar Linuxhotel “Villa Vogelsang” in Essen.

Helaas was het niet mogelijk om op de website van Deutsche Bahn een afzonderlijk kaartje te kopen voor de S-bahn dus stond ik op station Oberhausen in de rijk voor de servicedesk voor een papieren kaartje. De app die ze hiervoor aanbieden is alleen gepubliceerd voor gebruik op propriëtaire software-telefoons.

De ontmoetingen vonden plaats in een comfortabele rustige conferentieruimte met veel daglicht dat een beetje gefilterd werd door het omringende groen. GA-leden en gasten zaten naast elkaar en te tafels stonden in een vierkant.

Voor de GA vond er een voorbereidende sessie plaats waarin de leden vragen konden stellen zodat de GA zelf soepel kon verlopen. Andere elementen van de bijeenkomst waren rapportages door de raad en discussiewerkgroepen over onderwerpen variërend van veiligheid tot duurzaamheid en bedrijfsmodellen.

Het was leuk om kennis te maken met actieve mensen in de gemeenschap en nu heb ik een beter begrip over wat de GA is en hoe het werkt.