Verkiezingen PS2023: 5 partijen laden geen scripts van derden mee

Specifiek voor Gelderland bedoelde websites van de politieke partijen BVNL, ChristenUnie, GroenLinks, PvdD en SP laden geen scripts van derden mee. De partijen Ons Gelderland en JA21 hebben aanmerkelijk minder scrupules. Die laatste partij laadt automatisch vier scripts van Cloudflare, Google en Facebook.

Voor de verkiezingen van Provinciale Staten van 15 maart 2023 in Nederland heb ik op 5 maart jl. gekeken naar de voor Gelderland bedoelde websites van de deelnemende partijen. Daarbij heb ik specifiek gekeken naar de scripts van derde partijen die automatisch met deze websites geladen worden. Met welke bedrijven hebben welke partijen banden?

Partij: aantal scripts – bedrijfsnaam
BVNL: –
ChristenUnie: –
GroenLinks: –
PvdD: –
SP: –
D66: 1 – Google
PvdA: 1 – Google
PVV: 1 – Google
SGP: 1 – Google
50Plus: 2 – Google, Printfriendly
BBB: 2 – Google, Constant Contact
CDA: 2 – Google
FvD: 2 – Google, Facebook
Lokale Partijen Gelderland: 2 – Google
VVD: 2 – Google, Twitter
Volt: 2 – Google, Sibforms
Ons Gelderland: 3 – Google, Cloudfront, CDN-website
JA21: 4 – Google, Facebook, Cloudflare

Daarbij ik heb de scripts van dochterbedrijven van Google meegeteld bij die van Google.
Met dank aan uMatrix.